Efectul parazitului în sistemul nostru corporal!

4

Un studiu condus de cercetători de la Farah de la Universitatea din Liège a arătat, pentru prima dată, că inducerea unui răspuns imun indus de viermi paraziți a făcut posibilă îmbunătățirea controlului unei infecții virale concurente prin intervenția celulelor T numite “amintiri virtuale”, o populație de limfocite de memorie neconvenționale. Aceste rezultate sunt publicate în revista Nature Communications.

Pentru a face față diversității agenților patogeni care ne înconjoară, sistemul nostru imunitar constă dintr-o multitudine de instrumente care pot efectua o gamă largă de funcții, de la distrugerea celulelor infectate până la repararea țesuturilor deteriorate.

Răspunsurile imune care permit controlul infecțiilor cu viermi paraziți

1În acest fel, răspunsurile imune care permit controlul infecțiilor prin viermi paraziți (helminți) – de care suferă aproximativ o treime din populația lumii-sau prin viruși sunt foarte diferite și uneori pot fi contradictorii. Prin inducerea unui răspuns imun puternic – numit răspuns imun de tip 2-helminții modifică capacitatea sistemului imunitar de a răspunde la o infecție virală ulterioară. În mod neașteptat, folosind un model de mouse-ul, o echipă internațională de cercetători, inclusiv Marion Rolot și Annette Dougall, cercetatorii de la Farah Laboratorul de Imunologie-vaccinologie Facultatea de Medicină Veterinară sub conducerea lui Benjamin G. Dewals.

A demonstrat un efect benefic pentru gazda de o infecție cu viermi intestinali privind controlul de o infectie ulterioare, cauzate de murine herpesvirus este un gammaherpesvirus’ folosit ca un model experimental la șoareci pentru a simula http://www.comenzibuchete.ro/wortex-remediu-natural-pentru-indepartarea-parazitilor-din-organism/ umane gammaherpesviruses, cum ar fi virusul Epstein-Barr sau sarcom Kaposi asociat virus  care sunt extrem de comune virusuri la om și provoca cancer limfom.

Echipa științifică a observat că răspunsul celulelor T citotoxice CD8+, în special, a fost modificat pozitiv în urma expunerii la helminți. Celulele T CD8 + – care fac parte din sistemul imunitar adaptiv – sunt jucători importanți în răspunsul imun împotriva agenților patogeni intracelulari, cum ar fi virusurile sau anumite bacterii.

Principalele lor caracteristici sunt recunoașterea specifică a agentului patogen împotriva căruia reacționează și dezvoltarea unei “memorii” imune, adică menținerea pe termen lung-după o primă întâlnire cu un agent patogen-a celulelor de memorie care posedă o capacitate crescută de a controla același agent patogen.

Descrierea sistemului imunitar adaptiv

2Contrar acestei clasic descriere a sistemul imun adaptativ, acest nou studiu, ale cărui rezultate au fost publicate în Nature Communications evidențiază dezvoltarea neconvenționale CD8+ limfocite T “amintiri” complet independent de recunoașterea specifică a agentului patogen. Aceste celule T CD8 +, numite “amintiri virtuale”, se dezvoltă în acest caz direct ca răspuns la interleukina(IL)-4 (un mediator central al răspunsului imun de tip 2), produs în cantități mari în timpul infecțiilor helmintice, pe celulele T CD8+.

In timp ce studiile anterioare au arătat că acest efect de IL 4 poate fi anticipat, acest nou studiu a demonstrat pentru prima dată că inducția de memorie virtuală celule în timpul viermi intestinali infecții face ca aceste celule mai eficiente în anti-virale, ca răspuns la MuHV-4.

Efectul infecțiilor helmintice asupra răspunsurilor imune heterologe este studiat în multe contexte, inclusiv impactul asupra infecțiilor diferite, asupra vaccinării sau asupra imuno-patologiilor. Multe mecanisme sunt asociate cu efecte pozitive sau negative pentru gazdă.

Înțelegerea acestor interacțiuni

3Prin actualizarea acestui mecanism nou prin care helminții pot influența răspunsul împotriva unei infecții heterologe, echipa de cercetare adaugă un nivel de complexitate înțelegerii acestor interacțiuni. In acest studiu, cercetatorii s-au concentrat asupra răspunsului imun citotoxic împotriva MuHV-4 la șoareci.

Nu este posibil în acest context să se evalueze dacă ceea ce au observat la șoareci ar fi valabil la om, dar se știe că aceste limfocite T CD8 amintiri virtuale există la om și că prevalența infestărilor cu viermi paraziți este foarte mare în unele regiuni. Schema dezvoltată aici este, prin urmare, o ipoteză care ar putea fi verificată.

Cele 10 semne care indică faptul că aveți paraziți în corpul vostru
Dacă observați oricare dintre primele semne menționate mai jos, trebuie să vă adresați imediat unui medic.

  • Dureri musculare și articulare
  •  Fiind foame și care doresc să mănânce tot timpul
  •  Aveți diaree de călătorie
  • . De multe ori te trezești în timpul nopții și nu-ți poți recupera somnul.
  •  Anemie cu deficit de fier
  • . Probleme Digestive mai ales dacă ați suferit vreodată de intoxicații alimentare.
  • Îți speli dinții în timpul somnului.
  • Iritație, erupție cutanată, eczemă sau rozacee din motive inexplicabile.
  • Oboseală inexplicabilă și epuizare.
  • Constipație, diaree, gaze sau simptome ale IBS (sindromul intestinului iritabil).

Rezultatele acestui studiu indică, de asemenea, că răspunsurile imune la agenți patogeni foarte diferiți pot avea efecte benefice unul asupra celuilalt și ar putea avea implicații importante pentru dezvoltarea de noi strategii de vaccin. a fi interesat de aceste celule de memorie virtuală în contextul vaccinurilor este cu siguranță un purtător.