Tratamentul hemoroizilor permite eliminarea disconfortului absolut fără durere

Tratamentul hemoroizilor permite eliminarea disconfortului absolut fără durere

Hemoroizii sunt una dintre cele mai frecvente tulburări; Mai mult de jumătate din întreaga populație va dezvolta hemoroizi, de obicei, după aproximativ 30 de ani; Aproximativ 3 milioane de italieni, care suferă de hemoroizi; în mod Normal, persoana care suferă în tăcere, pentru o perioadă lungă de timp, înainte de începerea tratamentului; Astăzi, noi metode terapeutice elimina hemoroizi, fără a provoca durere.

Ce sunt hemoroizii?

Ce sunt hemoroiziiÎn mod obișnuit descrise ca” vene varicoase ” ale anusului și rectului, hemoroizii sunt vasele de sânge lărgite și proeminente în interiorul ultimei părți a rectului și în jurul anusului. Se disting două tipuri: externe și interne, referindu-se la localizarea lor.

Hemoroizii externi se dezvoltă în apropierea anusului și sunt acoperite cu o piele foarte sensibilă. Dacă se formează un cheag în unul dintre ele, se dezvoltă o umflare foarte dureroasă. Poate sângera doar dacă se rupe. Se simte ca o umflare tare și sensibilă. Hemoroizii interni se formează în interiorul suprafeței căptușelii. Pierderea de sânge, în timpul defecării, în absența durerii tratamentul hemoroizilor și proeminența în exterior sunt principalele simptome. De asemenea, poate provoca dureri semnificative, dacă odată ce a apărut proeminența din canalul anal, nu o puteți reduce.

Care sunt cauzele? Nu există o cauză precisă; stația erectă prelungită, tipică rasei umane, creează o presiune puternică asupra venelor rectale, cu o tendință ușoară de a se umfla.

Alți factori includ:

  • vechi;
  • constipație cronică și diaree;
  • sarcina;
  • moștenire;
  • funcția insuficientă a mișcărilor intestinale cauzate de abuzul de laxative;
  • lovituri excesive în timpul defecării;
  • petrec perioade lungi de timp în baie (de exemplu: lectură).

Oricare ar fi cauza, țesuturile din jurul venelor sunt sufocate; ca urmare, pereții devin mai subțiri și sângerau ușor. Persistând cauzele, pereții venelor din jur slăbesc și ies în afară.

Care sunt simptomele?

  • Pierderea de sânge în timpul defecării;
  • Prolapsul în timpul defecării;
  • Arderea zonei anale;
  • Durere
  • Umflătură externă deosebit de sensibilă;

Hemoroizii poartă cancer? Categoric nu! Nu există nicio relație între hemoroizi și cancerul rectal. Cu toate acestea, simptomele hemoroizilor (de exemplu sângerare) pot fi similare cu cancerul colo-rectal și alte boli ale sistemului digestiv. Prin urmare, este important ca toate simptomele să fie investigate de un specialist, în special cu experiență în tratamentul bolilor intestinului gros și rectului. Nu trebuie să se bazeze pe medicamente care acoperă simptomele și nici pe auto-medicamente. Este necesar să vizitați un specialist, colo-proctologul, care poate evalua bine simptomele și poate prescrie o terapie eficientă.

Care este tratamentul adecvat pentru hemoroizi?

Care este tratamentul adecvat pentru hemoroiziMajoritatea simptomatologiei pot fi atenuate prin creșterea conținutului de fibre (fructe, legume, cereale, pâine integrală etc.) și în lichide în propria lor dietă. Eliminarea” împingerilor ” excesive și prelungite reduce presiunea asupra hemoroizilor și ajută la prevenirea alunecării în afara anusului. Aplicarea băii calde umede, timp de aproximativ 10 minute, poate ajuta în continuare la atenuarea simptomatologiei. Cu aceste măsuri, durerea și umflarea hemoroizilor ar trebui să scadă într-o perioadă de timp cuprinsă între două și șapte zile; în special, umflarea ar trebui să se retragă complet într-o perioadă cuprinsă între patru și șase săptămâni. Poate fi important, în aceste etape, administrarea de medicamente cu acțiune venotonică și anti-edem.

În caz de durere severă și persistentă, medicul trebuie să îndepărteze gavocciolul hemoroidal, care conține material trombotic, cu o mică incizie. Această procedură efectuată sub anestezie locală, într-un cadru ambulatoriu, determină dispariția completă a simptomatologiei dureroase. Atunci când hemoroizii sunt importanți, pot necesita tratamente speciale, Multe dintre ele fiind efectuate prin tehnici ambulatorii, fără a fi nevoie de spitalizare sau anestezie.

Tratamentul cu inele elastice (“ligarea benzii de cauciuc”) este rezervat hemoroizilor interni care ies în afară, în timpul defecării. Un mic inel elastic este plasat în jurul gavocciolului hemoroidal, reducând în totalitate aportul de sânge. Hemoroidul în cauză și inelul cad după câteva zile, lăsând o rană care se vindecă într-una până la două săptămâni. Această tehnică ambulatorie, absolut nedureroasă, executabilă fără anestezie locală, poate produce disconfort ușor și sângerare modestă.

Fotocoagulare în infraroșu și scleroterapie

Fotocoagulare în infraroșu și scleroterapieAcestea pot fi utilizate în hemoragii majore ale hemoroizilor interni. Ambele sunt metode non-dureroase și duc la o încrețire a hemoroizilor.

Hemoroidectomia și prolassectomia cu sutură mecanică. Chirurgia este cu siguranță cea mai bună metodă pentru rezolvarea definitivă a problemei clinice.

Este necesar atunci când:

  • apar episoade frecvente de tromboflebită hemoroidală externă;
  • metodele ambulatorii nu reușesc;
  • există un prolaps hemoroidal ireductibil;
  • în persistența sângerării.

Intervenția vizează îndepărtarea sau repoziționarea excesului de țesut care este cauza sângerării și prolapsului. Se efectuează sub anestezie (generală sau raională) și necesită spitalizare și o perioadă de inactivitate.

Acestea includ crioterapia și coagularea bicapului. Crioterapia, populară acum 20 de ani, nu mai este absolut recomandată, provoacă simptomatologia dureroasă puternică.

Ce este un chirurg colo-rectal? Chirurgii Colo-rectali (sau colo-proctologi) sunt experți în tratamentul medical și chirurgical al bolilor colonului, rectului și anusului. Ei au finalizat, de obicei, o perfecționare avansată a problemelor legate de acest domeniu, după ce au fost instruiți ca chirurgi generali. Chirurgii colorectali tratează bolile benigne și maligne, stabilesc cele mai potrivite examinări și intervin chirurgical, numai atunci când este necesar.