Cauza potenței bărbaților

Cauza potenței bărbaților

Disfuncția erectilă este incapacitatea de a avea o erecție completă sau de a o menține suficient de mult pentru a avea relații sexuale. Studiile arată că aceste probleme afectează toate grupele de vârstă ale bărbaților. În timp ce disfuncția erectilă ocazională și pe termen scurt nu este un motiv de îngrijorare, trebuie să fim îngrijorați când durează mult timp.

Cele mai multe probleme sunt cu bărbații mai în vârstă. Acestea sunt mai des asociate cu îmbătrânirea și producerea de testosteron din ce în ce mai puțin. Acesta este un fenomen natural. După vârsta de douăzeci și cinci de ani, cantitatea de testosteron produsă de organism scade sistematic.

Stil de viață nesănătos

Stil de viață nesănătosStilul de viață necorespunzător, alimentația necorespunzătoare și lipsa exercițiilor fizice sunt cauzele problemelor de potență deja prezente la tineri. Acestea au un efect negativ asupra sistemului circulator, care are un impact direct asupra performanței sexuale. Ele pot duce, de asemenea, la obezitate și astfel agravează problema. De asemenea, aveți grijă de stimulente. Sa demonstrat că fumatul unui pachet de țigări pe zi crește riscul cu până la 75%! Abuzul de alcool și consumul de droguri (în special opiacee, marijuana și cocaină) sunt, de asemenea, dăunătoare.

Probleme psihologice

Probleme psihologiceUna dintre cele mai frecvente și, în același timp, Cele mai subestimate cauze ale disfuncției erectile sunt problemele psihologice, adică așa-numitele factori psihogenici. În multe cazuri, acestea ridică diverse preocupări. Partenerul se poate teme de contractarea bolilor venerice, eșecul într-o situație de sarcină intimă și neplanificată. Potența poate fi, de asemenea, afectată negativ de situații de relație negativă, certuri frecvente sau pierderea atractivității partenerului sau partenerului.

Nici factorii legați de personalitate și dezvoltarea acesteia nu trebuie subestimați. Acestea includ, dar nu se limitează la, experiențe sexuale proaste, complexe mici de membri, diverse fobii sexuale, scăderea atractivității, preferințe speciale inconștiente sau nesatisfăcute și chiar atitudini negative față de sex cauzate de factori religioși. În cele din urmă, stresul pe termen lung legat de locul de muncă sau de circumstanțele personale, de exemplu, poate provoca probleme de erecție.

Boli organice

Boli organiceMulte probleme sexuale apar și din cauza bolilor. În special, trebuie să acordăm atenție bolilor legate de sistemul circulator (cum ar fi arterioscleroza sau hipertensiunea) sau sistemul hormonal (boala tiroidiană, hiperprolactinemia, hipogonadismul, bolile suprarenale). Feriți-vă de diabet, excesul de colesterol din sânge și sindroamele metabolice. Un istoric de accident vascular cerebral, insuficiență hepatică și renală poate fi, de asemenea, o problemă. Medicamentele luate împotriva hipertensiunii arteriale și care promovează circulația sângelui, hormonii, medicamentele metabolice și psihotrope au, de asemenea, o mare influență asupra vieții sexuale.

După cum puteți vedea, cauzele problemelor de putere sunt o gamă extrem de largă de probleme. Pentru a determina care dintre ele vă afectează pe dvs. sau pe o persoană apropiată, trebuie să vă examinați stilul de viață și să consultați un medic.