Cum de a îmbunătăți nivelul de zahăr din sânge

Cum de a îmbunătăți nivelul de zahăr din sânge

Din datele ISTAT știm că în 2014 a fost diabetic 5, 5% dintre italieni (5, 3% bărbați, 5, 6% femei) pentru un total de peste 3 milioane de cetățeni, cu o prevalență în regiunile și insulele sudice, urmate de cele centrale și apoi cele din nord; știm, de asemenea, că între 2001 și 2014 numărul persoanelor cu această patologie a crescut. În Statele Unite, unde există aproape 30 de milioane de diabetici, diabetul este a șaptea cauză de deces. Cei care au această patologie se confruntă cu o luptă zilnică pentru a controla nivelul zahărului din sânge sau al glicemiei. Pentru cei care sunt diabetici sau au o altă problemă legată de glucoză, este important să cunoaștem starea lor și să o ținem sub control. Există mai multe moduri-uneori provocatoare-de a face acest lucru. Este posibil să aveți nevoie de tratament cu insulină, să vă îmbunătățiți obiceiurile alimentare sau să faceți exerciții fizice sau, poate, să vă schimbați radical stilul de viață.

În măsura în care diabetica este una dintre bolile “majore” pentru severitate și implicații, medicina modernă pe bază de plante își propune acum să evidențieze într-o proprietăți mai precise și mai fiabile, mecanismul de acțiune și dozarea anumitor substanțe naturale pentru controlul glicemiei în tratamentul diabetului zaharat ușor și mediu-sever de tip II

Faceți teste de sânge pentru glicemia.

Faceți teste de sânge pentru glicemia.Testele sunt primul instrument utilizat pentru tratamentul diabetului. Pentru a le face, utilizați de obicei un contor electronic sau un tester. Urmând instrucțiunile medicului dumneavoastră, trebuie să utilizați o mână mică pe deget pentru a trage o picătură de sânge de mai multe ori pe zi. Sângele este pus pe o bandă de reactiv în interiorul contorului, care apoi vă oferă un rezultat precis. Nivelurile peste 126 mg / dl înainte de masă sau 200 mg/dl la două ore după masă indică hiperglicemie. De asemenea, este bine să păstrați un jurnal de lecturi în mod constant pentru a vă face o idee despre modul în care nivelurile de glucoză fluctuează ca răspuns la dietă și exerciții fizice.

  • Unii testeri au mâini încărcate cu arc care fac citirea mai puțin dureroasă. Alții vă permit să trageți sânge din Braț, coapsă sau mână.
  • Din păcate, analiza urinei este mai puțin precisă decât analiza sângelui și nu este o metodă utilizabilă.

Luați insulină.

Terapia cu insulină este ceea ce ar trebui să faceți cu siguranță pentru persoanele cu diabet de tip 1; cei care au diabet de tip 2 nu au întotdeauna nevoie de ea. Echipa medicală vă va ajuta să determinați dacă este necesar un regim de insulină și ce va necesita. De obicei, cu tipul 1 Începeți cu două injecții pe zi, în timp ce cu tipul 2 una pe zi poate fi suficientă, în combinație cu un alt medicament, cum ar fi pastilele. În ambele cazuri, organismul generează o formă de rezistență și, ca urmare, este necesară o cantitate mai mare de insulină în timp. De asemenea, medicamentul poate fi administrat în moduri diferite. Metoda cea mai simplă și cea mai răspândită este prin injecții, totuși se folosesc și stilouri și pompe de insulină.

  • Trebuie să injectați în aceeași zonă a corpului pentru a fi constant, dar nu exact în același loc.
  • Administrarea trebuie, de asemenea, să fie programată în mod corespunzător în ceea ce privește mesele, astfel încât să fie eficientă în tratamentul zahărului din sânge.

Urmați o dietă nutritivă.

Urmați o dietă nutritivă.O alimentație bună și un stil de viață corect joacă un rol important în gestionarea diabetului. Studiile medicale au arătat că o dietă bună, exerciții fizice și reducerea greutății pot scădea nivelul de zahăr din sânge la diabetici. cu toate acestea, pentru a obține acest rezultat este important să știți ce să mâncați. Ideea, prezentată într-un mod simplu, este să mănânci lucruri care normalizează nivelul glicemiei, mai degrabă decât să creeze vârfuri. Împreună cu medicul sau dieteticianul ar trebui să puteți pregăti un program alimentar adecvat.

  • Nutriția este cea mai bună modalitate de a controla nivelul glicemiei, deoarece acestea sunt direct legate de ceea ce mâncați și de distribuția alimentelor pe parcursul zilei. Consumul unei diete sănătoase, care vizează controlul zahărului din sânge, este esențial pentru scăderea nivelului de zahăr din sânge și, astfel, pentru a putea preveni sau conține diabet.

Reduceți aportul de zaharuri simple.

Zahărul din trestie, mierea sau siropurile de porumb utilizate http://www.comenzibuchete.ro/insumed-ajutor-pentru-controlul-diabetului/ în băuturile carbogazoase și alimentele procesate sunt ușor asimilate și cresc nivelul zahărului din sânge. Trebuie să fii foarte atent cu acest tip de zahăr. Acest lucru nu înseamnă că nu puteți mânca dulciuri din când în când: o felie mică de tort sau un cookie din când în când sunt bine, dar va trebui să pregătiți programe pentru a le putea permite. Asigurați-vă că nu exagerați cu dulciuri și nu ieșiți de pe carosabil.

Reduceți aportul de zaharuri simple. Zahărul din trestie, mierea sau siropurile de porumb utilizate în băuturile carbogazoase și alimentele procesate sunt ușor asimilate și cresc nivelul zahărului din sânge. Trebuie să fii foarte atent cu acest tip de zahăr. Acest lucru nu înseamnă că nu puteți mânca dulciuri din când în când: o felie mică de tort sau un cookie din când în când sunt bine, dar va trebui să pregătiți programe pentru a le putea permite. Asigurați-vă că nu exagerați cu dulciuri și nu ieșiți de pe carosabil.

Mananca carbohidrati complecsi.

Mananca carbohidrati complecsi.Medicii recomandă diabeticilor să obțină 60 până la 70% din totalul caloriilor din carbohidrați și grăsimi nesaturate – în special din carbohidrați complexi, cum ar fi cerealele și orezul brun și ovăzul. Dietele cu procente ridicate de proteine nu sunt recomandate. mai degrabă, alegeți alimente bogate în fibre, cum ar fi fasole, linte, năut, broccoli, mazăre, migdale, mere și pere. Fibrele încetinesc absorbția carbohidraților și mențin nivelurile de zahăr din sânge stabile. De asemenea, te vor face să te simți mai plin.

  • Mulți diabetici sau oameni implicați în menținerea nivelului de zahăr din sânge stabil sunt convinși de necesitatea de a evita complet carbohidrații. Acest lucru nu este adevărat: carbohidrații complexi sunt bogați în fibre și, prin urmare, au un efect stabilizator asupra zahărului din sânge.
  • Aflați cât de mult puteți mânca în timpul gustărilor și meselor și cât timp durează între ele, astfel încât să vă puteți controla mai bine nivelul de zahăr din sânge.

Faceți o întâlnire cu un dietetician, dacă aveți îngrijorări cu privire la controlul nivelului de zahăr din sânge. El vă va ajuta să stabiliți o dietă personalizată care să vă îndeplinească obiectivele personale. Vă poate învăța să citiți etichetele de pe alimente și să vă ofere un program de masă care vă poate ghida pentru a face alegeri alimentare mai bune.