Remedii naturale pentru diabet: care sunt cele mai eficiente

Remedii naturale pentru diabet care sunt cele mai eficiente

Remediile naturale pentru diabet vă pot ajuta atât în stadiul de prevenire, cât și în stadiul de tratament al patologiei. Acestea sunt extracte fitoterapeutice în tablete sau capsule, dar și ceaiuri și infuzii din plante, care vă pot ajuta să vă mențineți vârfurile glicemice.

Diabetul este o patologie care afectează metabolismul. De obicei, are nevoie de tratament medicamentos, precum și de o revizuire a stilului său de viață, înțeleasă ca o dietă echilibrată și activitate fizică. În unele cazuri, utilizarea plantelor medicinale sub diferite forme poate fi de mare ajutor.

În special, în cazurile de hiperglicemie “ușoară” sau prediabet, utilizarea remediilor naturale, asociate cu o dietă și exerciții ad-hoc, poate îmbunătăți cu siguranță starea de sănătate. Folosind remediile potrivite, puteți reduce foarte mult posibilitatea dezvoltării patologiei.

Aici este o serie de remedii naturale pe care le puteți găsi în erboristeria: pentru selectarea am avut ajutor de la un vânzător de plante medicinale Alessia Onorati de mici Erboristeria. Am ales remedii naturale pentru diabet care nu au contraindicații majore, cu metodele relative de utilizare.

Important: toate remediile indicate nu trebuie combinate cu medicamente, înainte de orice utilizare este întotdeauna necesar să vă consultați medicul.

Remedii naturale pentru diabet

Remedii naturale pentru diabetAfine (Vaccinium myrtillus) este un aliment valoros pentru prevenirea și tratarea diabetului: atât frunzele, cât și fructele de pădure sunt bogate în substanțe importante, cum ar fi taninurile, glucozidele, flavonoidele și glucokinina. Aceasta, în special, este o substanță care scade conținutul de glucoză din sânge creând un efect hipoglicemic.

În plus, cercetările publicate în British Medical Journal sugerează că consumul a 2 porții pe săptămână de afine, struguri și mere reduce riscul de diabet cu 23% în comparație cu cei care mănâncă mai puțin de o porție pe lună.

Important: remedierea nu trebuie luată de cei care iau medicamente anticoagulante, agenți antiplachetari și antagoniști H2.

Gymnema (Gymnema sylvestre Schult.) este denumită în mod obișnuit “plantă anti-zahăr”: datorează această faimă acidului gimnemic A1, cea mai activă componentă a amestecului de 9 acizi pe care îl conține planta. Acidul gimnemic A1 are o acțiune hipoglicemică prin blocarea absorbției zaharurilor în intestin și stimularea transformării metabolice a glucozei la nivel celular. Blocarea absorbției zahărului durează multe ore după aport și poate inhiba absorbția zahărului cu 50%.

Important: în timpul sarcinii, alăptării sau când luați medicamente hipoglicemice orale și insulină, este recomandabil să auziți sfatul medicului dumneavoastră înainte de a lua gymnema.

Burduful (Arctium lappa) este o plantă cu o mie de proprietăți benefice: rădăcina sa conține substanțe valoroase cum ar fi lignani, vitamine B, aminoacizi, oligoelemente, substanțe amare, tanini și rășini. Cea mai importantă substanță activă este inulina, care ajută la purificarea sângelui. Datorită acțiunii detoxifiante efectuate asupra deșeurilor de metabolism, planta dobândește proprietăți hipoglicemice și apoi recomandată în tratamentul diabetului și hiperglicemiei, dar și pentru combaterea colesterolului, reumatismului și gutei.

Important: brusturele potențează efectele agenților hipoglicemici orali, de aceea este întotdeauna important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe să luați remedia naturală.

Remediu pentru diabet folosind un ceai

Remediu pentru diabet folosind un ceaiCum se utilizează: într-un recipient se toarnă aproximativ 200 ml de apă și o lingură de brusture. Se aduce la fierbere și se fierbe timp de 5 minute, apoi se oprește și se lasă să se infuzeze timp de 10/15 minute amestecând ocazional, în cele din urmă se filtrează totul. Puteți bea 1 până la 3 cești pe zi departe de mese.

Galega (Galega officinalis) este o plantă care este adesea folosită în timpul alăptării, deoarece este capabilă să crească producția de lapte. Dar, de asemenea, efectuează multe alte acțiuni, în special datorită galegin, o substanță care îi conferă proprietăți hipoglicemice. Galega efectuează, de asemenea, o acțiune purificatoare asupra ficatului și rinichilor, ajutându-i să elimine toxinele. În cele din urmă, galega crește secreția de urină, un efect care promovează eliminarea zaharurilor și a toxinelor prin diureză.

Mod de utilizare: aduceți 200 ml de apă la fierbere și turnați o lingură de ceai din plante, apoi opriți și lăsați să se infuzeze timp de 10 minute. Puteți bea 1 până la 3 cești pe zi departe de mese.