Viermi intestinali la om

4

Viermii intestinali sau viermii paraziți sunt organisme simple care se hrănesc cu corpul uman. Mulți oameni recunosc soiurile mai frecvente, cum ar fi viermii și viermii de cârlig, dar pot fi mai puțin conștienți de ceilalți. Viermii intestinali pot provoca multe simptome în organism, dintre care unele sunt similare cu simptomele altor tulburări intestinale. Un diagnostic rapid și aprofundat este crucial în fiecare caz pentru a evita complicațiile. Medicii pot folosi medicamente antiparazitare sau alte tratamente pentru a ajuta la scăderea viermilor. Deși viermii intestinali pot părea înfricoșători, majoritatea oamenilor răspund bine la tratament.

În acest articol, aruncăm o privire asupra diferitelor tipuri de vierme intestinale și a simptomelor pe care le pot provoca. De asemenea, examinăm modul în care oamenii pot obține viermi intestinali și ce implică tratamentul.Simptome fiecare specie de vierme intestinal poate provoca simptome diferite, iar simptomele pot varia, de asemenea, de la o persoană la alta.

Semne și simptome ale viermilor intestinali

1Cu toate acestea, unele semne și simptome comune ale viermilor intestinali includ pierderea poftei de mâncare oboseală dureri abdominale balonare greață pierdere în un stomac deranjat. În unele cazuri, persoana poate începe să treacă segmente ale viermei intestinale în scaun. În cazuri mai rare, viermele intestinal poate duce la blocaje severe în intestin, ceea ce îngreunează persoana să aibă o mișcare intestinală.

Flukes sunt un alt tip de flatworm. Flukes poate fi mai frecventă la animale, deși este posibil ca oamenii să contracteze și acești viermi paraziți. Flukes sunt mici și au o formă de frunze rotunjite. Oamenii le obțin mâncându-le accidental sau ingerându-le, fie în apă potabilă, fie în plante de apă dulce, cum ar fi creierul de apă. Odată ajuns în interiorul corpului, flukes adulți ocupă canalele biliare și ficatul.

Unii oameni nu au nici un simptom, dar altele pot prezenta simptome luni sau chiar ani după prima ingerarea parazit. Acești oameni pot prezenta inflamații ale canalelor biliare sau blocaje complete. Acestea pot avea un ficat anormal de mare sau lecturi neobișnuite pe un test de ficat. Un pinworm este un mic, rotund subțire, care este de aproximativ dimensiunea unui discontinue.

Mâncărime în jurul anusului

2Pinworms sunt relativ inofensive și, uneori, trăiesc în colon și rect de oameni. Cineva care are viermi le poate trece pe altcineva prin contact direct sau prin partajarea unui obiect contaminat cu ei. Pinworms provoacă frecvent mâncărime în jurul anusului, care poate fi suficient de severă pentru a îngreuna somnul. Simptomele apar în timpul nopții, deoarece acest lucru este atunci când viermii de sex feminin se târăsc din anus pentru a-și depune ouăle pe pielea din jur.

Alte simptome sunt de obicei ușoare și mulți oameni nu au experiență.Viermii Trichinella sunt un alt tip de viermi rotunzi care pot trece la oamenii care mănâncă carne crudă sau crudă care conțin larvele vii. Larvele cresc apoi în intestine. La atingerea dimensiunii lor complete, viermii Trichinella pot părăsi intestinele și pot trăi în alte țesuturi, cum ar fi mușchii. Simptomele variază în funcție de o infecție cu trichinoză. În plus față de simptomele gastro-intestinale comune, unele persoane pot prezenta frisoane dureri musculare dureri articulare umflarea feței sau a ochilor.

Infecția cu Trichinella este rară

3Infecțiile severe pot cauza probleme respiratorii sau cardiace sau pot îngreuna mișcarea persoanei. Cazurile foarte severe pot duce la deces. Infecția cu Trichinella este rară în SUA, dar este mai probabil să afecteze persoanele care mănâncă carne sălbatică, cum ar fi ursul, carnea de porc sau sigiliul. Factori de risc. După cum notează un studiu din 2016, peste 3, 5 miliarde de oameni din întreaga lume au o infecție parazitară intestinală. Marea majoritate a acestor infecții apar în țările în curs de dezvoltare unde salubritatea este slabă. Cu toate acestea, viermii intestinali sunt încă posibili în zonele dezvoltate.

Unii oameni pot fi mai expuși riscului de a contracta un vierme intestinal. Aceste persoane includ persoanele cu un sistem imunitar slăbit, cum ar fi persoanele în vârstă și persoanele care trăiesc cu HIV. Sarcina nu crește riscul de a obține viermi intestinali, dar viermii intestinali pot prezenta un risc mai semnificativ pentru sănătate pentru persoanele însărcinate. Unele medicamente antiparazitare pot să nu fie sigure în timpul sarcinii. Oricine este însărcinată și are un vierme intestinal trebuie să lucreze îndeaproape cu medicul pe tot parcursul tratamentului.